Het planten van bodembedekkende rozen


Het planten van rozen als bodembedekker is slechts een onderdeel van de trend om rozen te gebruiken in een moderne tuin.

Het planten van rozen als bodembedekker is slechts een onderdeel van de trend om rozen te gebruiken in een moderne tuin. De specifieke tuinontwerpen zoals de ‘flower carpet’ en ‘meidiland’ rozen en andere bodembedekkers moeten zorgvuldig worden aangelegd en zorgen voor een overvloed aan kleur in de tuin. Vergeet niet dat de rozen een bladerloos gedeelte hebben en erg uitdunnen tijdens de wintermaanden. De bodembedekkende rozen hebben niet dezelfde zorg nodig als gewone rozen.

U kunt het best beginnen met drie, vijf of zeven planten. Maak de bodem gereed door compost toe te voegen. Verwerk mest in de grond om de groei van onkruid tegen te gaan (beschikbaar in kwekerijen en tuincentra.) Plant de rozen zoals dat omschreven staat op het etiket. Installeer eventueel een druppelirrigatie systeem. Voor het beste resultaat kunt u de gehele bodem bedekken met een organische mulchlaag zoals gemalen boomschors.